Присъединете се към повече от 20 милиона щастливи потребители на продуктите на iRobot!

iRobot е компания специализирана в областта на роботиката. Създадена е през далечната 1990 г., във връзка с проект за създаването на роботи, които ще изследват Космоса и Луната. Основателите работаят съвместно с NASA и други организации. През годините реализират поредица от успешни проекти за роботи, които са с различни предназначения. Още през първата година от съществуването си iRobot представя робот за космически изследвания с името Genghis. Един от най мащабните проекти е iRobot PackBot- робот създаден за тактически военни и разузнавателни цели. Изпозван е успешно за разузнаване и обезвреждане на мини във войната с Ирак, използван е за намирането и спасяването на оцелели при атентата в Световния търговски център през 2001 г., а също така и за изследване на заразения район при аварията на атомната централа във Фукушима.

 

Друг интересен продукт е робот за изследване на дъното на Океана – робот който достига до места, които са недостъпни или твърде опасни за хората.

През 1997 г. започва създаването на първия в света почистващ робот за домашна употреба. Изминават 5 години, докато на 22 Септември 2002 г. за първи път е представен и пуснат на пазара. Веднага получава широко публично признание. От този момент до днес, продуктите непрекъснато се развиват и обогатяват. В тях се влагат най- новите технологии и материали.

 

В днешно време продуктовата гама на iRobot включва роботизирани прахосмукачки, роботизирани мопове и роботи за басейни, които радват и улесняват живота на над 20 милиона души по света.

iRobot Roomba – инвестирайте в оригинала