Изпълнителният директор на iRobot Колин Енгъл даде „зелена светлина“ за доразвиване на тестовата версия на приложението Wi-Fi Signal Strength, което ще работи съвместно с популярното вече мобилно приложение iRobotHOME.

Wi-Fi Signal Strength показва в реално време схематична карта на силата на Wi-Fi сигнала в жилището, като информацията освен с цветови нюанс, се визуализира и с цифрова стойност. Това ще улесни потребителите на моделите роботизирани прахосмукачки Roomba, a на роботизираните мопове Braava, които поддържат работа с мобилно приложение, каква на практика е силата на Wi-Fi сигнала в различните помещения. Така ще е напълно ясно къде на практика липсва интернет сигнал, чрез който робота няма как да сработва чрез маршрутизатора (неточно прието у нас с името рутер). Приложението ще насочи потребителите, за най-правилното разположение на док-станцията, чрез която робота не само се самозарежда, но си и комуникира с нея по време на почистващия процес.

Подобно приложение не е новост на пазара, тъй като има и други разработчици на Wi-Fi signal strength apps for Android & iOS и които са с различна популярност и качество. Именно за това от iRobot приемат предизвикателството да бъдат еталон и в тази дейност.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment