Добри новини пристигнаха и за развитието на китайския гигант Xiaomi след овладяването на пандемията с Covid-19 на местна почва. След избухването на епидемията породена от коронавируса Covid-19 в Китай, Xiaomi вече е възстановила веригата си за доставки на над 80% от ключовите си звена, уверено заяви президентът на компанията Ван Сян по време на online среща.

Ръководителят на Xiaomi подчерта, че компанията все още е уверена в успеха на европейския пазар, тъй като ситуацията с коронавируса, макар и сериозна, е временна, и както Китай се справи с овладяването на Covid-19, така и Европа може да се справи успешно в борбата с вируса. Той отбеляза, че февруари наистина не е бил никак лесен за бизнеса на компанията. Повсеместните карантинни и санитарни мерки са забавили редица дейности, а и необходимостта от изпълняване на стриктни процедури след това за възобновяване на дейностите на офис персонала и производствените мощности постепенно влизат в ритъм.

Според шефа на Xiaomi от четвъртък миналата седмица повече от хиляда техни магазина в Китай са възобновили успешно работата си. И това не е всичко. Xiaomi не смята да отлага планираните активности по представяне на новите си продукти. Компанията планира да представи водещия смартфон Redmi K30 Pro с 5G поддръжка на виртуална пресконференция в края на месец март тази година.